Koncerter 2021 - kunstnerbiografi

Online reservation

Mozart - geni og joker

 

Concerto Copenhagen - Danmarks barokorkester
Concerto Copenhagen spillede sine første koncerter i 1991 og har siden udviklet sig til Skandinaviens førende barokorkester — et af de mest spændende og innovative i verden.

Samarbejdet med kunstnerisk leder og dirigent Lars Ulrik Mortensen har i mere end 20 år ført til en unik musikalsk rejse, som er værdsat og rost af publikum og kritikere verden over. Orkestret har formået at kombinere et repertoire bestående af velkendt europæisk musik med mindre kendte værker af skandinavisk oprindelse og nykomponeret musik.

Mødet mellem Concerto Copenhagen og Lars Ulrik Mortensen har ført til en spændende, kunstnerisk og musikalsk rejse, værdsat og rost af publikum og kritikere verden over. Ensemblet har formået at kombinere et repertoire bestående af velkendt europæisk musik med mindre kendte værker af skandinavisk oprindelse.

Gennem årene har Concerto Copenhagen samarbejdet med mange af tidens store internationalt kendte kunstnere inden for den tidlige musik som f.eks. Emma Kirkby, Andreas Scholl, Anne Sofie von Otter, Sonia Prina, Vivica Genaux, Andrew Manze, Andrew Lawrence-King, Reinhard Goebel, Ronald Brautigam, Jordi Savall og Alfredo Bernardini.

Antoine Torunczyk – musikalsk ledelse og obo

Antoine Torunczyk er uddannet fra Conservatoire National Supérieur de Lyon og senere i Amsterdams Sweelinck Conservatorium. Han tog eksamen in 2000 og vandt samme år førstepræmien i barok obo konkurrencen i Halle (Tyskland).

Siden har han som freelance musiker spillet ledende obo i blandt andet Amsterdam Baroque Orchestra, le Concert Français, Anima Eterna, La Chambre Philharmonique, Concerto Köln, Les Agrémens og La Grande Ecurie.

Som soloist har Antoine Torunczyk indspillet J. S. Bach concerto for oboe d’Amore (Alpha, 2001) og dobbelt concerto for violin and oboe med den franske  violonist Amandine Beyer (Alpha, 2003).