Koncerter 2021 - koncertprogram

Online reservation

Mozart - geni og joker

 

Concerto Copenhagen, Danmarks vidt berømte og internationalt ansete barokorkester, kommer i år til Ærø med en koncert som udforsker de ungdommelige og legesyge sider af Mozart.

Wolfgang Amadeus Mozart har længe været betragtet som et af de største musikalske genier, verden har set; men gennem Milos Formans filmmesterværk ’Amadeus’ har vi lært en helt anden side af Mozart at kende: Her møder vi nemlig en ung og uerfaren mand med hang til selvoptagethed og uanstændig opførsel. I koncerten udforskes det fascinerende spændingsfelt mellem geniet og jokeren.

Ein Musikalischer Spaß er, som titlen antyder, humoristisk musik, men det er også grovkornet satire, hvor komponisten gør nar af sine mindre begavede kollegaer. Obokvartet i F-dur regnes for et af de vigtigste stykker kammermusik for obo og er – trods sin lethed og elegance – yderst krævende for musikerne.

I Andante fra Cassation i G-dur møder vi den kun 13 år gammel Mozarts tidlige genialitet i den nærmest overjordisk smukke, langsomme sats for strygere.

Og til sidst – Divertimento nr. 11 hvor Mozart, her i sit sidste teenageår, udfolder hele sin palet med ungdommelig lethed og opfindsomhed, kombineret med en mesters kompositoriske overblik og kontrol.

 

Program

Ein musikalischer Spaß, KV 522 Obokvartet i F-dur, KV 370

 Andante fra ”Cassation” i G-dur, KV 63 

Divertimento nr 11 i D-dur, K.251