Koncerter 2020 - koncertprogram

Online reservation

Tre store B'er med Galya Kolarova Trio - Programændring

På grund af alvorlig sygdom er cellisten i Galya Kolarova Trio, Jérome Fruchardt, desværre blevet forhindret i at deltage i koncerten på Søbygaard, men det er lykkedes Galya Kolarova at skaffe en fantastisk stand-in; 

Kim Bak Dinitzen, som er solocellist ved Det kgl. Kapel, kender heldigvis Galya Kolarova Trios program ualmindelig godt og kan spille både Beethoven og Brahms. 

Eneste ændring bliver at det lille Janacek-stykke udgår til fordel for Beethovens variationer over Mozarts ”Bei Männern welche Liebe fühlen” fra ”Tryllefløjten”. En rigtig dejlig programændring, vil mange sikkert synes!

 

Programmet for koncerten ser herefter sådan ud:

 

Tre store B’er

    Beethoven: Trio for klaver, cello og klarinet opus 11 (1779)
Allegro con brio
Adagio
Tema con variazioni

 

    Beethoven: Variationer for cello og klaver over ”Bei Männer welsche Liebe fühlen”
fra Mozarts ”Tryllefløjten  WoO 46

 

P A U S E

    Brahms: Trio for klaver, cello og klarinet opus 114 (1891)

 

    Bernstein: Sonata for Clarinet and piano (1941-42)
Grazioso
Andantino

 

Galya Kolarova er født i 1985 i Bulgarien. Hun færdiggjorde sin kandidatuddannelse ved DKDM i 2009 med topkarakter og blev umiddelbart herefter optaget i solistklassen hos docent Bohumila Jedlickova. I 2008 blev hun optaget på Accademia Musicale Santa Cecilia i Bergamo, Italien, hvor hun studerer hos prof. Konstantin Bogino. Derudover har hun deltaget i flere masterclasses, bl.a. Teppo Koivisto (Finland), Boris Berman (USA), Pnina Salzman (Israel), Leif Ove Andsnes (Norge) og Jacob Lateiner (USA).

Galya Kolarova har optrådt som solist og kammermusiker i mange lande og har desuden vundet flere internationale priser, bl.a. førsteprisen som solist med orkester i festivalen "Musica in Laguna" i 2009 i Chioggia, Italien. Derudover har hun modtaget mange legater, herunder Jacob Gades legat i 2010 og Augustinus Fonden i 2011.

 

Kim Bak Dinitzen, f. 1963, solocellist i Det kgl.Kapel, uddannet i København og London. Dinitzen, der regnes blandt tidens mest talentfulde danske musikere, modtog Victor Borges Musikpris i 1987 og vandt siden priser ved flere internationale konkurrencer. Han har optrådt som solist og kammermusiker i Danmark, Europa og USA og har desuden undervist ved konservatorierne i Manchester, Glasgow og København.

 

 

 

 

 

 


Fransk-amerikanske Johnny Teyssier er 1. klarinettist i DRs symfoniorkester. Han har spillet solo klarinet både med DR Symfoniorkestret og med adskillige orkestre både i Europa og i USA.