Koncerter 2020 - kunstnerbiografi

Tre store B'er med Galya Kolarova Trio - Programændring

Galya Kolarova er født i 1985 i Bulgarien. Hun færdiggjorde sin kandidatuddannelse ved DKDM i 2009 med topkarakter og blev umiddelbart herefter optaget i solistklassen hos docent Bohumila Jedlickova. I 2008 blev hun optaget på Accademia Musicale Santa Cecilia i Bergamo, Italien, hvor hun studerer hos prof. Konstantin Bogino. Derudover har hun deltaget i flere masterclasses, bl.a. Teppo Koivisto (Finland), Boris Berman (USA), Pnina Salzman (Israel), Leif Ove Andsnes (Norge) og Jacob Lateiner (USA).
Galya Kolarova har optrådt som solist og kammermusiker i mange lande og har desuden vundet flere internationale priser, bl.a. førsteprisen som solist med orkester i festivalen "Musica in Laguna" i 2009 i Chioggia, Italien. Derudover har hun modtaget mange legater, herunder Jacob Gades legat i 2010 og Augustinus Fonden i 2011.

 

Den franske cellist Jérôme Fruchart er uddannet fra Conservatoire Supérieur de Musique et de Danse i Paris og har endvidere studeret i bl.a. Wien og Helsinki. Siden 2010 spiller han i Royal Concertgebouw Orchestra i Amsterdam, som regnes blandt et af verdens bedste symfoniorkestre. Han spiller på en cello bygget af Jean-Baptiste Vuillaume in 1866, som Concertgebouw har anskaffet til ham.

 

Fransk-amerikanske Johnny Teyssier er 1. klarinettist i DRs symfoniorkester. Han har spillet solo klarinet både med DR Symfoniorkestret og med adskillige orkestre både i Europa og i USA.

Hør indslag på DR

 

 

 

 

 

Kim Bak Dinitzen, f. 1963, solocellist i Det kgl.Kapel, uddannet i København og London. Dinitzen, der regnes blandt
 tidens mest talentfulde danske musikere, modtog Victor Borges Musikpris i 1987 og vandt siden priser ved flere internationale konkurrencer. Han har optrådt som solist og kammermusiker i Danmark, Europa og USA og har desuden undervist ved konservatorierne i Manchester, Glasgow og København.