Koncerter 2021 - kunstnerbiografi

En musikalsk familie i tre generationer


Når Rikke Sandberg ikke sidder ved klaveret, arbejder hun med sin egen Nordisk Kammermusikfestival, hvor hun er kunstnerisk leder eller underviser på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium og Syddansk Musikkonservatorium.

Hun er ofte orkesterpianist til torsdagskoncerter med DR Radiosymfoniorkestret, Malmø Symfoniorkester, Copenhagen Phil og Athelas Sinfonietta.
Rikke Sandberg har vundet et utal af priser og legater, bl.a. Jacob Gades Store Legat, Victor Schiølers Mindelegat, Helge og Merete Finsens Hæderslegat, Ungdommens Sonningpris og Anmelderringens Kunstnerpris.

Anmeldere har skrevet:
Sandberg spiller med en sådan autoritet, at de færreste danske pianister ville kunne hamle op med hendes rigt nuancerede og overlegent beherskede spil” (Jyllandsposten).
(hun) føjer styrtsøer af noder sammen til lange åndende forløb med skarpt tegnede detaljer, farverig nuancering og et ekspressivt deklamatorisk nærvær der suger opmærksomheden til sig” og
Først og fremmest er hun kunstner, opvisning interesserer hende ikke. Lytteren får et oprigtigt, dybt koncentreret og helt igennem ukrukket billede af musikken” (Politiken)

 

Benjamin Koppel (f.1974) er rundet af en stor musikalsk familie. Som 15-årig var han medstifter af soul/rock-orkestret Tournesoul og dannede samtidig sin egen jazz-kvartet.

I 1992 modtog han som den første jazzmusiker Jakob Gade Legatets store pris. Han studerede i New York hos den cubanske saxofonist Paquito D'Rivera og var i 1994 medstifter af crossover-ensemblet Mad Cows Sing, der med 4 klassiske og 3 rytmiske musikere har markeret sig stærkt både i Danmark og internationalt.

Hans virtuositet og musikalske overskud befinder sig lige godt i både jazz, soul, pop og klassiske sammenhænge og han har da også – i særdeleshed i forhold til sin unge alder – markeret sig utrolig stærkt inden for disse genrer både i Danmark og internationalt.

Koppel har igennem årene modtaget en lang række priser og hædersbevisninger, bl.a. Palæ Bars Jazzpris (året efter Kenny Drew, året før Duke Jordan), Jacob Gade-prisen, Holstebro Musikpris, m.fl.. Han blev desuden udnævnt til Ridder af Frankrig og Chevalier des Arts et des lettres i 2011 for sit musikalske virke.

Koppel debuterede i september 2011 som forfatter med udgivelsen Ud af musikken (Gyldendal) skrevet i samarbejde med Casper Rongsted.