Koncerter 2021 - kunstnerbiografi

Kunstnervenskab og familiedrama: En 'fortællekoncert' om Liszt og Wagner

 

Johannes Mannov

Johannes Mannov er udannet i Tyskland. Han har i løbet af sin verdensomspændende karriere regelmæssigt sunget i bl.a. Amsterdams Concertgebouw, London Barbican Centre, Berliner Filharmonien, Leipzig Gewandhaus, ved festivaler i Perth, Edinburgh, Istanbul, Singapore og med samtlige danske landsdelsorkestre.

Repertoiret spænder fra tidlig barok til samtidig musik og omfatter mere end 50 operaroller på 8 sprog.

Senest (2019/20) sang han Judge Turpin i Den Kgl. Opera’s nye produktion af Sondheims SWEENY TODD og netop nu medvirker han i den Den Jyske Operas opsætning af Verdis RIGOLETTO. 

 

 

 

Thomas Bagwell

Thomas Bagwell er i sin tredje sæson i Den Kongelige Opera som træner, øvepianist og dirigent.

Han var medlem af musikpersonalet ved Metropolitan Opera i New York fra 1998 indtil sin udnævnelse i København og arbejdede i adskillige amerikanske operahuse, herunder Washington National Opera, Seattle Opera og Santa Fe Opera.

Hans kammermusik krediter, inkluderer Marlboro Music Festival, betragtninger og optagelser med Scott St. John og Midori. I sangrecital har han optrådt sammen med Renee Fleming, Marilyn Horne, Susan Graham og andre.

Han har dirigeret operaer som La Boheme, La Traviata, Tryllefløjten og dirigerer "Den glade enke" i København i efteråret.

 

 

 

 

Trine Bastrup Møller

Trine Bastrup Møller begyndte sin karriere som lyrisk mezzo-sopran ved Royal Academy Opera School, National Opera Studio og ved Det Kgl. Danske Musikakademi i København.

Senere skiftede Trine fra mezzo-sopran til sopran og som sådan debuterede hun som Tosca ved Slotsoperaens opførelse af Puccinis Tosca i 2018. I 2019 sang hun Turandot (igen Puccini) ved Immling Festival i Bayern.

På Det Kgl. Teater har Trine sunget Rosmira i Händel’s Partenope, Cherubino i Mozart’s Figaros Bryllup, Olga i Tchaikovsky’s Eugene Onegin, Mercedes i Bizet’s Carmen og Waltraute i Wagner’s Valkyrien - for at nævne blot nogle få af en lang og imponerende liste af partier.