Koncerter 2020 - koncertprogram

Online reservation

Schuberts winterreise - i 'staged' version

Franz Schuberts døde af syfilis i 1828, kun 31 år gammel. Året før sin død præsenterede han sine venner for en ny sangcyklus, ’Winterreise’, 24 sange til digte af Wilhelm Müller.

I ’Winterreise’ møder vi en ung mand med knust hjerte. Hans elskede har fundet en anden, og såret, bitter og fortvivlet vandrer han ud i vinterens bidende kulde.

Der er ingen trøst at finde, ingen ledsagere på rejsen, kun en krage følger ham ind i en stadig dybere desperation, indtil han i den sidste sang møder en mystisk lirekassemand, der uforstyrret drejer på sin lirekasse på isen. Slutningen må vi selv tolke.

Er lirekassemanden en vej ud af vanviddet?- eller vil mørket til sidst helt omslutter vandreren?

 

 

 

Daniel Beskow, pianist, blev som 18 årig optaget på Kungliga Musikhögskolan i Stockholm samt på Edsberg Akademiet, hvor han tog sin kandidat. Han har specialiseret sig i Wilhelm Stenhammars musik og nordiske lieder med mezzosopranen Caroline Amneus.

Den tyskfødte baryton Johannes Held er uddannet på Det kgl. Danske Operaakademi. Efter sin afgangseksamen i 2013 blev han fastansat ved Staatsteater Oldenburg, hvor han sang både Papageno, Falke og Gugliemo.