Koncerter 2022 - kunstnerbiografi

Andrea Pellegrini og Tania Zapolski

"Andrea Pellegrini er født I DK og er en af Danmarks mest efterspurgte og prisbelønnede mezzosopraner, både i opera- og koncertsammenhæng. Hun er uddannet på Det Kgl. Danske Musikkonservatorium 1998-2003 og fra Opera Akademiet: 2003-2006 hos Susanna Eken.

Har som koncertsanger optrådt m. førende danske orkestre og ensembler, herunder DR Symfoniorkestret, DR UnderholdningsOrkestret, Det Kgl. Kapel og alle landsdelsorkestrene. Udenlands har hun optrådt med Helsingborg symfoniorkester (Sverige), Jönköping Sinfoinetta (Sverige), Porì Sinfonietta (Finland), Trondheim Symfoniorkester og Artic Phil (Norge), Oltenia Philharmonic’s Orchestra (Rumænien), samt ved operakoncerter Kulala Lumpur, Malaysia under ledelse af Alberto Veronesi m.fl I 2011 sang hun desuden Liedkoncert i DR koncerthuset med pianisten Bengt Forsberg."

Ovenstående beskrivelse, er i udpluk hentet fra Andrea's egen hjemmeside.

 


"Tanja Zapolski en af Danmarks førende unge klassiske pianister, som forbløffer publikum i ind-og udlandet med solokoncerter og kammermusik med nogle af verdens bedste musikere.

Tanja har russiske/ukrainske rødder og hun havde sin debut som solist med orkester allerede i en alder af 8. Hun flyttede til Danmark med sin familie som 12-årig og kom ind på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium som 15-årig, hvor hun har studeret hos professor Anne Øland og Amalie Malling. Hun debuterede fra solistklassen på DKDM i 2008 hos Amalie Malling og Anton Rubinstein Academy hos Dina Yoffe i Düsseldorf. Hun har desuden fået timer hos Leif Ove Andsnes og Dmitri Bashkirov.

Efter hendes opførelse af Ravels G-dur Klaverkoncerten med Copenhagen Phil, skrev en anmelder “Tanja Zapolski gav os en Ravel-koncert fuld af intens energi og levende farver. Med stålsat koncentration og eksplosiv teknik afleverede en ærefrygtindgydende præstation, på alle tidspunkter lys og strålende. "

Tanja har optrådt som solist med bl a Danmarks Radio Symfoniorkester, Copenhagen Phil, Det Kgl. Kapel, samt Oslo, Helsingborg, Odense, Århus og Sønderjyllands Symfoniorkestre, Münchener Kammerorchester. Hun opførte Hans Abrahamsens Dobbeltkoncert for Klaver og Violin med Det Kongelige Kapel under ledelse af den verdensberømte dirigent Sir Simon Rattle."

Ovenstående beskrivelse, er i udpluk hentet fra Tanja's egen hjemmeside.