Søbygaardsalen

Søbygaardsalen som Søbygaardkoncerterne afholdes i

Koncertsalen, eller Søbygaardsalen, er opført i en af længerne på gården, holdt helt i træ. 

Salen, der er tegnet af arkitekt Alan Havsteen-Mikkelsen med inspiration fra færøske trækirker, er dekoreret med maleren Sven Havsteen-Mikkelsens forarbejder til glasmosaikker i danske og nordiske kirker. 

Alan Havsteen-Mikkelsen (1938 – 2002), var en dansk arkitekt, søn af kunstneren Sven Havsteen-Mikkelsen, fra hvem han arvede interessen for den nordiske kirkelige tradition. Hans kirkeudsmykninger var ofte inspireret af færøske trækirker og de vestjyske middelalderkirker.

 

 

 

Søbygaardsalen som koncertsal

Akustikken i salen har vist sig at være særdeles velegnet til kammermusik, hvor intimiteten i udtrykket kommer til sin ret.

Publikum, lokale og turister sidder tæt ved musikerne og kan høre hver en detalje. 

De ensembler og solister, nationale og internationale, der har besøgt Søbygaard igennem årene, udtrykker derfor deres udelte begejstring for at spille her.

Søbygaards Fazioli-flygel er udvalgt af eksperter specielt til salens klang og betegnes som et af de bedste af sin art i landet. Det betyder at de dygtigste pianister og sangsolister gerne lægger vejen forbi Søbygaard. 

Salen rummer 120 tilhørere, og det er en god ide at bestille billet i god tid, for Søbygaardkoncerterne trækker publikum til fra nær og fjern. 

Berømte arier, nye og ældre lieder, i en sal af træ og som skabt til kammermusik, når den er bedst.