Candlelight Concert: To gange ClausenOnline reservation

En dejlig tradition: Candlelight Concert på Søbygaard. Afslutningen på årets Søbygaardkoncerter. Salen og bordene smukt pyntet med sensommerens blomster og frugter. Vin i glassene og hyggeligt samvær. Og et musikprogram, der er både underholdende og seriøst, både oplevelse og stemning.

Vi fortsætter vores ”familietema” fra Tre gange Dreisig-koncerten; denne gang med To gange Clausen: Pianisten og komponisten Thomas Clausen og hans datter, koloratursopranen Nina Svejstrup Clausen.

Det kan KUN blive godt!

Thomas Clausen er én blandt mange fremragende danske jazz-pianister, som har præget dansk jazz-musik siden de tidlige 70'ere, hvor han spillede sammen med bla. Palle Mikkelborg. Han har endvidere akkompagneret en række udenlandske jazz-musikere (Dexter Gordon, Ben Webster m.fl.). Som komponist er en af Thomas Clausens seneste tiltag, at sætte musik til sangcyklus på 9 sange med tekster af Hulda Lütken (1896-1946) som vi måske får prøver på denne aften. Denne sangcyklus er komponeret til Clausens datter.

Nina Sveistrup Clausen er koloratursopran og uddannet i opera, performance og ny musik i solistklassen ved Syddansk Musikkonservatorium. Hun færdes lige hjemmevant som Nattens Dronning fra Tryllefløjten og i det nyskrevne MovingStories. At Nina har flair for udtryk og det at stå på en scene, udtrykkes fint med operachef Kasper Beck Holtens ord; “Nina, jeg er lidt forelsket i dig som sanger. Du er et stage-animal.”