Koncerter 2022 - kunstnerbiografi

Radmila Rajic og Charlotte Thanning


Radmila Rajic Njue

"Radmila Rajic Njue blev født i 1971 Sarajevo, Bosnisk Hercegovina. Hendes mor siger, at hun sang, før hun nåede at tale. Efter at have gået ind i folkeskolen blev hendes forældre kraftigt rådet til at melde hende ind i musikskolen.

Som 18-årig kom Radmila ind på Musikakademiet i Sarajevo i 1989, men blev desværre på grund af borgerkrigen i Bosnien tvunget til at stoppe sin uddannelse og flygte fra landet.

I 1992 ankom Radmila til Danmark, og mens hun boede i Flygtningecenteret, gik hun på Aalborg Musikkonservatorium. 1999 Hun fik et masterdiplom i sang ved Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i København.

Radmils første cd udkom i september 2010, og den har modtaget høj pris fra kritikere, især sangcykler af A. Berg "Sieben Frühe Lieder", som en genial fortolkning. Jan Henneberg, Nordjyske."

Ovenstående beskrivelse, er hentet fra Radmila's egen hjemmeside.

 

 


Charlotte Thanning

"Charlotte Thaning (født 1971), klassisk pianist. Uddannet fra Det fynske Musikkonservatorium og Det kgl danske Musikkonservatorium hos Rosalind Bevan og Amalie Malling.

Charlotte Thaning har en udbredt koncertvirksomhed, først og fremmest som kammermusiker og akkompagnetør, hvor hun er aktiv i mange sammenhænge. Hun er blandt andet ansat som akkompagnetør på Det kgl danske Musikkonservatorium, hun har i en årrække været fast pianist på den internationale Carl Nielsen Konkurrence, og hun samarbejder med mange fremtrædende danske musikere.

Allerede i 1994 dannede hun klavertrioen Eskær Trioen sammen med violinisten Julie Eskær og cellisten Emilie Eskær. Trioen vandt i 1996 P2 Musiks Kammermusikkonkurrence og har siden haft en omfattende karriere med koncerter overalt i Danmark og i en lang række europæiske lande samt USA og Japan. Trioen har modtaget talrige priser og legater, blandt de vigtigste kan nævnes Van Hauens Legat og Spies Musikpris. Den har indspillet en række prisbelønnede CDer, således blev den første CD udnævnt til månedens CD i det internationale musikmagasin “The Strad”, og i 2005 blev Eskær Trioen tildelt en grammy både for “Årets danske udgivelse” og “Årets Kammermusikindspilning”.Trioen har i 2011
udgivet samtlige Brahms klavertrioer på det betydelige tyske forlag CPO.

Charlotte Thaning har samarbejdet med en lang række sangere. I 2004 udgjorde hun hele orkestret i Rialtoteatrets opsætning af Mozarts “Figaros bryllup” og i 2006 i “Don Giovanni” samme sted."

Ovenstående beskrivelse, er hentet fra Charlotte's egen hjemmeside.