Koncerter 2021 - kunstnerbiografi

Bach, Dowland og Danske Sange

 

Siden sin debut som 11-årig i Tivolis Koncertsal har Michala Petri (f.1958) rejst kloden rundt med sit instrument og spillet talrige koncerter, såvel som indspillet et væld af albums.

Michala Petri regnes i dag for verdens førende blokfløjtespiller og hun har gennem tiden samarbejdet med nogle af musikkens helt store navne. Mere end 150 værker er skrevet specielt til hende, og hun har modtaget et væld af anerkendelser og priser, bl.a. den prestigefyldte Sonnings Musikpris.  Derudover er hun af Dronning Margrethe er udnævnt til Ridder af 1. grad.

Michala Petri har spillet mere end 4.000 koncerter, har udgivet over 70 CD'er og har opnået 4 Grammy-nomineringer. Gennem næsten 50 år har hun sat sit præg på den danske musikscene og ikke mindst udvidet repertoiret for blokfløjten.

Petri har til stadighed udviklet instrumentets rækkevidde og i dag er blokfløjten ikke længere forbeholdt barokmusik, men ses hos Petri brugt i både klassiske og moderne kompositioner, de Danske Sange og i populærmusikken – ja, selv kinesisk musik har blokfløjtevirtuosen kastet sig over.

 

Lars Hannibal (f.1951) voksede op i Århus, og som mange andre teenagere i 60'erne begyndte han at spille guitar inspireret af bl.a. Bob Dylan, The Beatles, The Kings og Rolling Stones. I slutningen af 60'erne hørte han en indspilning med André Segovia, som spillede Bach's Gavotte.

Denne oplevelse blev et vendepunkt for Lars Hannibal, og han begyndte at spille klassisk guitar. Den rytmiske guitar blev dog først lagt på hylden efter endt konservatorieuddannelse i 1980!  I 70'erne var han med i flere bands i Århus.

Lars Hannibal studerede guitar på konservatoriet i Aarhus og lut hos Toyohiko Satoh i Haag i årene 1972 til 1980.
 
Lars har siden da primært arbejdet som kammermusiker og har siden 1980 turneret intensivt i Europa, USA, Mellemøsten, Mexico, Korea, Kina og Japan. I mange år var det med violinisten Kim Sjøgren.

Fra 1992 har han sammen med sin tidligere kone, blokfløjtenisten Michala Petri, spillet mere en 1.500 koncerter. De har som Petri/Hannibal Duo optrådt på verdens førende festivals og koncertsale. I december 2010 var de inviteret af Chamber Music Society of Lincoln Center til at spille den direkte TV transmitterede julekoncert til alle amerikanske hjem direkte fra Lincoln Center. Petri/Hannibal Duo fejrede i koncertsæsonen 2011/12 deres 20 års jubilæum.