Koncerter 2021 - kunstnerbiografi

Artos Kvartetten: En spændende ny dansk strygekvartet


Artos Kvartetten startede i sommeren 2018 og har hurtigt etableret sig på den danske musikscene.
Strygekvartetten er opstået ud af et venskab og fælles kærlighed til strygekvartetrepertoiret. De fire erfarne musikere er alle solospillere i Aarhus Symfoniorkester.

 

Tue Lautrup, violin, er uddannet i Aarhus og Paris, ved henholdsvis Prof. Tutter Givskov og Prof. Ami Flammer fra Conservatoire de Paris. Han debuterede i 1997 og var i årene ‘00-’12, ansat i DR Symfoniorkestret.

Udover at være yderst efterspurgt som solist, underviser og kammermusiker, kan man bla. opleve Tue Lautrup på ‘Dacapos’ seneste box-udgivelse af Carl Nielsens samlede kammerværker, i de sjældent opførte værker for soloviolin.

I sit årelange makkerskab med pianisten Jacob Nielsen, udkom i 2003 en udgivelse med violinsonater af Franck, Prokofiev og Debussy på forlaget ‘Classico’.

 

 


Sarah Lucy Foldager, violin, er født og opvokset i Nashville, også kaldt “Music City” i USA. I 2010 fik hun en bachelorgrad fra the New England Conservatory of Music, og i 2012 en mastergrad fra Det Jyske Musikkonservatorium.

Sarah har været ansat i adskillige amerikanske orkestre og som 21-årig koncertmester i MetroWest Symphony Orchestra . Sarah er i dag leder af 2. Violingruppen i Aarhus Symfoniorkester.

 

 

 

Luminita Marin, bratsch, er uddannet i Bucharest, Rumænien, på George Enescu Music School og musik konservatoriet. Hun er vinder af en lang række priser og konkurrencer har jævnligt optrådt i bl.a. Rumænien, Danmark, Frankrig og Brasilien som kammermusiker og solist.

Luminita Marin har været ansat som solobratschist i Sao Paulo Symphony Orchestra, Oslo Philharmonic og Odense Symfoniorkester. I 2014 vandt hun stillingen som 1. solobratschist i Aarhus Symfoniorkester.

 

 

 

Brian Friisholm, cello, er uddannet af professor Harro Ruijsenaars på Det Jyske Musikkonservatorium i Aarhus og hos Walter Nothas i München.

Debut koncert fra DJM i 2000 med Det Jyske Ensemble og dirigent Thomas Søndergaard.

Cellist i Det Jyske Ensemble fra 1998-2008 og for nuværende 2.-solocellist i Århus Symfoniorkester 2007-