Koncerter 2020 - koncertprogram

De berømte og de mindre kendte: Trio Ismena

De fleste af os kender og elsker Mozart, Schubert, Brahms, Beethoven og alle de andre store navne. Men kender vi også Clara Schumann og Fanny Mendelssohn?

Måske, men de var jo også i familie med nogle af de kendte mandlige komponister.

Men hvad med alle de andre kvindelige komponister, som ikke blev så kendte, måske netop fordi de var…kvindelige?

I aften vil Trio Ismena give os først en af de berømte: Gode, gamle Beethoven. Men så vil de også gøre os bekendt med Fanny Mendelssohn (som ikke var Mendelssohns kone, men hans kusine) og sidst, men ikke mindst vil de introducere os til et helt nyskrevet værk af en kvindelig komponist.

 

 

PROGRAM

Beethoven: 'Geister Trio' (dvs: ’Spøgelsestrioen’) Opus 70 no 1 (1809)
Allegro vivace e con brio
Largo assai ed espressivo
Presto

Klavertrio 'Solace' nyskrevet til Trio Ismena af Kirsten Milenko

 

. . . . pause . . . . 🥂

 

Fanny Mendelssohn-Hensel: Klavertrio opus 11 (1846/47)
Allegro molto vivace
Andante espressivo
Lied
Finale- allegro moderato

 

 

Monika Malmquist, violin, er uddannet på Det kgl. Danske musikkonservatorium, og har ydermere en Performance Diploma degree fra Oberlin Conservatory of Music, USA. Siden 2015 er hun ansat i DR Symfoniorkestret.

Ida Nørholm, cello, er uddannet hos Troels Svane, Stanimir Todorov og Kim Bak Dinitzen på Det kgl. Danske musikkonservatorium. Ida er en aktiv kammermusiker og spiller i mange ensembler.

Christine Raft er uddannet pianist og solist fra DKDM og er medstifter af Duo Schmidt&Raft (2011) og har bl.a. samarbejder med sopran Denise Beck og mezzosopran Idil Alpsöy.