Koncerter 2020 - kunstnerbiografi

Opera med Paevatalu

Frederik Paevatalu Rolin

Baryton Frederik Rolin er uddannet hos Kirsten Buhl Møller ved Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i København og har studeret på Operaakademiet i København. 

Han fik sin operadebut i 2012 og har sunget partier i operaer af bl.a. Ravel (”L´enfant et les Sortileges”) på Det Kongelige Musikkonservatorium, sunget rollen som Schaunard i La Bohème på Opera Frederiksberg og Verdi (”La Traviata”).

I sommeren 2013 sang han Baron Douphol i La Traviata og i 2014/15 var han havmanden i Sehesteds Agnete og Havmanden, solist i Faurés Requiem i Malmø og sang rollen som Fyrst Yamadori i Madame Butterfly på turné med det Kongelige Teater.

Frederik har modtaget talentprisen fra Léonie Sonnings musikfond, Hans Voigts mindepris og et rejselegat fra Statens Kunstfonds karriereprogram, Den Unge Kunstneriske Elite.

Han har flere gange sunget bas-partiet i Fynsk Forår og i 2015 sang han rollen som Angelotti i Tosca med guidOpera. I Opera Akademiets Poppeas Kroning sang han rollen som Liberto. I 2016 optræder han ved Aalborg Opera Festival, Klassisk Lillesand, Opera på Stranden, guidOpera’s Rigoletto og i Messias i Malmø. Han har modtaget Leoniè Sonning Musikfonds Stipendium i foråret 2016. 

 

Guido Paevatalu

Guido Paevatalu (baryton) er uddannet på Opera-Akademiet og debuterede på Det Kgl. Teater i 1982.

Her har han siden medvirket i en lang række roller, hvoraf især skal fremhæves Mozart-roller som greven i Figaros bryllup, Guglielmo i Così fan tutte, titelpartiet i Don Juan og Papageno i Tryllefløjten.

Italienske roller som Anckarström i Verdis Maskeballet, Posa i Verdis Don Carlos, Germont i Verdis La traviata, Silvio i Leoncavallos Bajadser, Sharpless i Puccinis Madame Butterfly, Figaro i Rossinis Barberen i Sevilla og Ford i Verdis Falstaff. Wagner-partier som Wolfram i Tannhäuser og Beckmesser i Mestersangerne.