Koncerter 2020 - kunstnerbiografi

Fra Barok til det allernyeste

-“Det uhyre beskedne multitalent ligner stadig mere en Kong Midas i dansk musik. Når han rører ved noget bliver det til guld.” 

(Søren Schauser, Berlingske Tidende Februar 2017)

Bjarke Mogensen har siden han i en ung alder debuterede i en tv-udsendelse på ZDF som solist med München Symfonikerne markeret sig som en af de mest efterspurgte og alsidige musikere på den klassiske musikscene i Danmark. Mange husker nok Bjarke Mogensen som vinder af DR’s klassiske musikkonkurrence “Spil for livet”, hvor han overraskede både seere og jury med sit usædvanlige instrument og musikerskab. Hans unikke beherskelse af instrumentet har siden bragt ham rundt i hele verden, hvor han har gæstet koncerthuse som Concertgebouw i Holland, Carnegie Hall i New York, samt Barbican Hall i London.

Bjarkes nuancerede spil og musikalske nysgerrighed har ført til en række andre samarbejder med musikere som violinisten Gidon Kremer og bratschisten Tatjana Masurenko, men også med kunstnere fra helt andre genre i kulturlivet, heriblandt Steffen Brandt, Henrik Koefoed, Bent Fabricius-Bjerre og Benny Andersen.

Også som kammermusiker kom Bjarke bag på musiklivet, da han med sin accordeonduo, MYTHOS, gik af med sejren i P2’s kammermusikkonkurrence til tonerne af Stravinsky’s “Petroushka” udsat for kun de to instrumenter.

Som 20-årig tog Toke Møldrup diplomeksamen fra Det Kgl. Danske Musikkonservatorium. Herefter gik turen til Chicago (privatstudier hos professor Hans-Jørgen Jensen), og til Tyskland (Staatliche Hochschule für Musik, Karlsruhe hos professor Martin Ostertag), tilbage til København, hvor han debuterede fra konservatoriets solistklasse (hos professor Morten Zeuthen) og gik til mange konkurrencer – herunder førstepriser i Melbourne International Chamber Music Competition, ”New Talent”–konkurrencen i Bratislava samt i Den Danske Strygerkonkurrence.

I 2010 blev han solocellist i Copenhagen Phil / Tivolis Symfoniorkester. Indtil da spillede han med Paizo Kvartetten til koncerter og festivaler i mange lande. Han har spillet både med og for mange af sine største musikalske forbilleder, David Geringas, Ulf Hoelscher, György Kurtág, Yo-Yo Ma, Truls Mørk, Thorleif Thedéen, Amadeus kvartetten, Alban Berg Kvartetten og Kontra Kvartetten. Han har blandt andet modtaget Dronning Ingrids Hæderslegat samt Musikanmelderringens Kunstnerpris. Og Augustinus Fonden har stillet en sjælden David Tecchler cello (Rom 1697) til rådighed.