Koncerter 2020 - kunstnerbiografi

Tre gange Dreisig

Elsebeth Dreisig er uddannet på Det Kgl. Danske Musikkonservatorium ved professor Kirsten Buhl Møller.

Hun har i en årrække været tilknyttet Den Jyske Opera og har haft stor succes i en lang række partier.

På Operaen i København har Elsebeth gæstet i en lang række partier i rollen som Musetta/LA BOHEME. Og i sæsonen 2007/2008 var Elsebeth inviteret til at synge 3 partier, igen i rollen som Antonia, Musetta og Hanna Glawari/DEN GLADE ENKE. I sæsonen 2008/2009 blev Elsebeth tilbudt at synge partiet som Enke Dronning Juliane Marie/LIVLÆGENS BESØG.  Den blev uropført på Det Kongelige Teater og modtog også en Reumert som Årets Opera.

Sæsonen 19/20 bød bl. a. på et genvisit på den Fynske Opera og en række koncerter med landsdelsorkestrene.

Læs mere og hør Elsebeth synge

Flemming Dreisig er domorganist i Vor Frue kirke i København. Denne post, landets fineste for en organist, har han haft siden 2003. Flemming Dreisig er dermed indlemmet i de danske organisters “kongerække” – blandt hans forgængere har været komponisterne Weyse og J.P.E. Hartmann. Flemming Dreisig viste sig meget tidligt som en af de bedste danske organister nogensinde. Han studerede hos Grete Krogh og blev færdiguddannet fra Det Kgl. Danske Musikkonservatorium allerede som 19-årig. Han blev Danmarks yngste domorganist nogensinde, da han som 21-årig blev domorganist i Maribo Domkirke. Siden har han haft organistembeder i bl.a. Skt. Nikolai i Rønne, i Helligåndskirken i København, og altså også i Ærøskøbing Kirke. Fra 1973 til 1988 underviste han selv på Musikkonservatoriet i København, de sidste fem år som professor. Gennem alle årene har man kunnet høre Flemming Dreisig ved utallige kirkekoncerter, også i udlandet. På cd har han gjort en pionergerning ved at indspille nogle af Rued Langgaards senromantiske orgelværker.

Inge Dreisig er storesøster til Elsebeth og flyttede som 21-årig til Frankrig og tog sin sanguddannelse på Musikkonservatoriet og på Operaskolen i Paris. Siden sin début i Figaro’s Bryllup på Bastille-Operaen i 1993, har Inge gennem flere år været tilknyttet ensemblet på Den Kongelige Opera, ORW, i Liège og sunget på de fleste franske operascener. Inge har navnlig beskæftiget sig med Mozarts roller og er regelmæssig på turné med forestillingen Mozart, on s’est aimé. I dag er Inge bosat i Lyon, hvor hun ligeledes underviser sangstuderende.

Hør Inge synge